2
Feb

Despre mine

   Posted by: Palconi Valentin   in

Bună ziua, mă numesc Palconi Valentin, am 25 de ani şi locuiesc în Timisoara. Sunt absolvent al Universităţii de Vest, Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, secţia Managementul Firmei şi al masterului Mass-media şi relaţii publice. Tehnici de redactare şi de comunicare din cadrul Universităţii de Vest, Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării.

M-am născut în zona montană a Banatului şi am crescut alături de tradiţiile, cântul şi portul popular. Am visat de mic să realizez un site unde să promovez legendele și poveștile bătrânilor precum și talentele locale, dar și lucrurile frumoase care, de multe ori, nu sunt prețuite la adevărata valoare.

Din anul 2000, am început să adun citate din cărțile citite și diverse materiale din alte surse. Astfel, în acest an, am ajuns la peste 100 000 de materiale (citate, proverbe, strigături, poezii, proză, fotografii, materiale video etc.).

În decembrie 2007, am cumpărat domeniulhttp://www.palconivalentin.ro și am început să promovez pe acest blog o parte din persoanele talentate pe care le-am cunoscut. Am mai cumpărat șihttp://www.universulumii.ro pe care am dorit să realizez o enciclopedie culturală.

Din decembrie 2008, am început să public pe contul meu de pe Youtube, http://www.youtube.com/user/palconi, videoclipuri interesante despre muzica populară dar și din alte domenii. Până în momentul de față peste 53.000 de persoane au vizitat profilul cu videoclipuri, iar aproape 20.000 de persoane mi-au devenit prieteni. În felul acesta, am construit o comunitate online extraordinară, în jurul videoclipurilor pe care le-am distribuit.

Din mai 2009, am început să filmez la diferite evenimente deosebite, să realizez materiale interesante cu artiști sau culegeri de folclor. Aș dori să amintesc câteva dintre evenimentele la care am realizat materiale pentru această enciclopedie: „Festivalul Inimilor”, „Ruga Timișoarei”, „Festivalul Etniilor din Banat”, „Festivalul Fanfarelor”, „Din Comoara Satului”, „Lada cu Zestre” și alte evenimente. O parte din aceste materiale au fost postate pe urmatorul link: http://www.youtube.com/user/palconi iar restul materialelor încă nu sunt editate.

În septembrie 2010, am cumpărat domeniul http://www.universullumii.ro, am redirecționat și http://www.universulumii.ro spre acest nou domeniu cu gândul că unele persoane vor greşi numele site-ului și nu vor ajunge să descopere materialele pe care doresc să le vadă așa de mult. Cunosc persoane talentate pe care le voi promova pe acest site, dar aștept propuneri și colaborări din partea altor oameni care au un suflet mare și doresc să participe la realizarea acestei enciclopedii.

EMAIL: palconi.valentin[at]gmail[dot] com

P.S. pentru necunoscatori :D : inlocuiti [at] cu @ si [dot] cu . ;)