A scris mult, a avut multe colaborări la ziar. Amintesc doar câteva dintre publicaţiile în care doamna Livia Ilcău a apărut: Lumina Divină, Clipa, Tibiscus în Iugoslavia, Tăt Banatu-i fruncea, Tribuna ideilor din Năsăud, Renaşterea Bănăţeană, Coloana infinitului a lui Constantin Brâncuşi. A realizat patruzeci de articole despre marii cântăreţi de muzică populară, acestea au apărut în Vest Matinal.
Cea mai recentă colaborare s-a realizat cu Ansamblul  Banatu‘ din Timisoara, unde a scris partea de literatură dialectală.
A realizat patru cărţi împreună cu Petru Chira:

Vânătoarea de ciocârlii

Petru Chira si Livia Ilcau-Vanatoarea de ciocarlii I Petru Chira si Livia Ilcau-Vanatoarea de ciocarlii II

Îngerii luminii-închinată doctorilor oftalmologi care primesc lumină divină spre a o da pacienţilor care nu văd, să poată vedea: cerul, iarba verde, un trandafir înflorit.Această carte a fost dedicată doamnei doctor Mariana Popovici de la spitalul CFR, care a operat-o pe mătuşa doamnei Livia Ilcău. Doamna Livia Ilcău a mers fără speranţă şi a plecat fericită deoarece operaţia a reuşit iar mătuşa sa a plecat sănătoasă şi se bucură că poate vedea lumina soarelui şi a vieţii.

Petru Chira si Livia Ilcau-Ingerii luminii I Petru Chira si Livia Ilcau-Ingerii luminii II
Cântecul de lebădă

Petru Chira si Livia Ilcau-Cantecul de lebada I Petru Chira si Livia Ilcau-Cantecul de lebada II

Poşta lui Cupidon-care a participat şi la un târg de carte.

Petru Chira si Livia Ilcau-Posta lui Cupidon I Petru Chira si Livia Ilcau-Posta lui Cupidon II

Dacă doriţi să vedeţi aceste poze la dimensiunea reală daţi click pe ele ;)

Tags: , , , , , , ,

This entry was posted on Wednesday, June 10th, 2009 at 10:49 and is filed under Folclor românesc şi tradiţii, Literatura, Timisoara. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comments so far

 1 

Шдето я что то подобное уже видел

June 10th, 2009 at 19:33
 2 

полезно почитать спасибо.

September 2nd, 2009 at 07:08
elena
 3 

Am crescut cu Livia Ilcau in suflet, mica fiind amintindu- mi-o ca o valcaneanta mindra cu o voce dulce, armonioasa, peste ani cind am devenit domisoara am revazut-o la o nunta la niste rude ale dinsei la Pesac,impreuna cu d-na Rodica Dima si Florin Piersic, asta era cu vreo 30 de ani in urma. intimplator am gasit citeva melodii cu dinsa pe care le ascult cu marea drag.Multa sanatate si fericire de la o sarafoleanca

December 28th, 2009 at 17:15

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment