Livia Ilcau-poze document IDoamna Livia Ilcău este originară din comuna Valcani, judetul Timiş. A avut o copilărie grea deoarece părinţii au fost săraci şi a rămas orfană de tată de la un an şi o lună. Acesta a murit când se reîntorcea de la război.

Din a doua căsătorie a mamei, mai are o soră, pe nume Mărioara căreia i-a dedicat următoarea poezie: Surorii mele Mărioara.

A urmat şcoala primară şi generală în comuna natală iar după aceea s-a înscris, prin concurs, la liceul de muzică din Timişoara. Acolo a făcut canto clasic cu două cântăreţe ale Operei lirice: Flavia Damşa Gâdea şi Adriana Ciuciu.

A rămas fără bursă şi a plecat din Timişoara la Caransebeş, unde a participat la un concurs de admitere în urma căruia a fost angajată la Ansamblul folcloric „Lazăr Cernescu” din Caransebeş, sub bagheta dirijorului Nicolae Perescu.

Acolo a fost o adevărată academie de muzică, deoarece la acest ansamblu, s-a  ridicat generaţia de aur a artiştilor de muzică populară din Banat.

Doamna Livia Ilcău a învăţat acolo respectul pentru costumul popular, respectul pentru public şi realizarea repertoriului propriu, pentru a nu fi confundată cu nimeni.

Tags: , , , , ,

This entry was posted on Tuesday, June 9th, 2009 at 11:57 and is filed under Folclor românesc şi tradiţii, Muzica, Timisoara. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One comment

 1 

интересно читать, спасибо

October 9th, 2009 at 06:06

One Trackback/Ping

  1. Palconi Valentin » Blog Archive » Livia Ilcău-Hârţu’    Jun 22 2009 / 9pm:

    [...] Revin cu o nouă bijuterie în grai bănăţean compusă şi recitată de doamna Livia Ilcău. [...]

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment